Ana SPA Menu
Ce reprezinta hamam-ul sau baia turceasca? / Ana Wellness & SPA Crowne Plaza Bucharest

Ce reprezinta hamam-ul sau baia turceasca?

Share

Istoria ne-a lasat in dar cele mai frumoase lucruri pe care astazi le interpretam sau ne dorim sa le reproducem intocmai. In zilele noastre, starea de bine este o adevarata preocupare si momentele de relaxare sunt mult asteptate. Descopera o experienta multisenzoriala cu radacini adanci in istoria placerii simturilor! Hamam-ul sau baia turceasca este un ritual stravechi caracteristic culturii lumii musulmane. Acesta este dedicat curatarii in profunzime a pielii, avand capacitatea extraordinara de a purifica corpul, atat la interior, cat si la exterior. Baia turceasca este ca o poveste ce te poarta prin diverse camere si iti provoaca toate simturile, schimbandu-ti in final perceptia despre ce inseamna curatarea corpului si relaxarea profunda. Afla in acest articol ce reprezinta hamam-ul si ce beneficii incredibile aduce corpului!

Ce reprezinta hamam-ul?

Baile turcesti aveau o arhitectura impresionanta atat la exterior cat si la interior. Modelul de baie turcesca a avut la baza influenta termelor romane si a preluat multe elemente din cultura bailor grecesti. Hamam-ul este o baie cu aburi ce are ca rezultat curatarea in profunzime a corpului si eliminarea toxinelor. Scopul ritualului este sa parcurgi diverse camere cu temperaturi diferite, pentru a produce transpiratia corpului. Desi existau deosebiri arhitecturale de la o zona la alta, principiul a ramas acelasi. Hamam-ul este compus dintr-o succesiune de camere. Corespunzatoare apodyteriumului roman, prima camera era cea in care oamenii se puteau schimba. In acest vestiar fiecare persoana primea un peştemal, un material din bumbac sau matase cu care sa se acopere, si papuci de lemn care sa le protejeze talpile de podeaua calda. Camera rece era cunoscuta sub numele de soğukluk. Datorita diferentelor de temperaturi regasite in hamam, era necesara o camera de tranzitie, camera calda sau ılıklık. Camera principala si cea mai reprezentativa baii turcesti se numea hararet, unde temperatura era foarte ridicata. Cuptoarele produceau apa fierbinte si abur, iar aerul cald era indus prin conductele de sub podea.

Arhitectura tuturor camerelor era desavarsita. Camerele calde si fierbinti aveau peretii si tavanul acoperiti de marmura, pentru a asigura rezistenta la temperaturile ridicate si estetica deosebita. In plus fata de aspectul luxos pe care baile turcesti il inspira, acestea erau proiectate astfel incat sa induca o stare de relaxare profunda, fara ca aburul sa creeze disconfort. Camerele cu aburi aveau cupole stapunse cu gauri mici pentru a patrunde lumina naturala si pentru controlarea excesului de abur. La final exista un angajat care se ocupa de masajul clientilor, numit tellak. Acesta efectua ritualul propriu-zis de imbaiere pe o masa mare acoperita de marmura. Uneltele folosite de tellak, nelipsite din ritual, erau manusile de baie, pentru exfoliere, si pestamalele. Imbaierea se efectua cu sapun negru, care are proprietati benefice pielii, si cu apa din abundenta. Masajul presupune o tehica specifica cu variatii de intensitate si este urmat de o exfoliere a corpului si de rasfatul absolut cu spuma. In prezent s-au pastrat foarte multe elemente din ritualul stravechi. La ANA Wellness & SPA  am preluat modelul de baie turceasca si ne-am dorit prin atentie la fiecare detaliu sa conturam un spatiu dedicat relaxarii profunde.

Tipuri de hamam la ANA Wellness & SPA

Descopera adevarata senzatie a starii de bine si rasfata-te in spatiul dedicat ritualului hamam, profitand de temperatura calda si umiditatea care te invaluie intr-o stare de relaxare divina. In paralel, poti beneficia de sauna umeda, de sauna uscata si de Frigidarium, care iti stimuleaza circulatia, iti detoxifica corpul si iti linisteste mintea. La ANA Wellness & SPA poti opta pentru ritualul de hamam turcesc sau marocan. Camera este imbracata in marmura si are in centru masa de masaj numita göbektaş. Aburii calzi induc o stare de relaxare profunda si elimina toxinele, lasand pielea sa respire. Ritualul de hamam turcesc incepe cu o exfoliere cu manusa Kessa si scrub de ceai de Nepal pe masa de marmura incalzita. Continua cu un masaj catifelat cu spuma ce curata si purifica trupul in profunzime. Procedura te va face sa te simti usor si relaxat ca un nor in plutire.

Hamam-ul marocan este un ritual de inspiratie orientala care exfoliaza corpul si il purifica cu ajutorul unei masti detoxifiante si a unui masaj cu sapun negru. In final, un elixir pe baza de ceai este pulverizat pe intregul corp pentru energie si prospetime. Daca iti doresti sa elimini din stres si problemele zilnice, acest ritual de relaxare nu are comparatie. Te vei bucura de benficiile nenumarate ale acestei proceduri si vei simti renasterea corpului si mintii. Nu numai ca pielea ta este curatata in cel mai eficient mod, ci beneficiezi de o detoxifiere intreaga a corpului si intarirea imunitatii. Dintre beneficiile hamam-ului se numara si: imbunatatirea respiratiei, eliminarea stresului, inlaturarea bacteriilor, regenerarea pielii, eliminarea celulelor moarte si tonifierea corpului. Hamam-ul este indicat pentru diverse afectiuni: dureri musculare, insomnie, tulburari de circulatie saguina, imunitate scazuta sau boli ale sistemului musculo-scheletal.

Newsletter

Noi, cei de la Ana Wellness, ne angajăm să îți respectăm intimitatea şi am fi încântaţi dacă ai fi de acord să rămâi în contact cu noi. Am actualizat politica noastră de confidențialitate și procedurile conexe pentru a respecta noile reglementări privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR). Acceptul tău pentru a continua să ținem legătura cu tine presupune automat ca:
(1) Ești de acord ca Ana Wellness să proceseze și utilizeze datele tale personale furnizate (de exemplu, nume / prenume, adresă de email) pentru comunicarea informațiilor despre serviciile Ana Wellness, precum și pentru sondaje de opinie cu privire la evaluarea calității serviciilor. De asemenea, Ana Wellness poate transmite aceste date către anumiți parteneri contractuali.
(2) Ești de acord ca datele tale personale să fie folosite pentru a crea un profil individual al clientului prin intermediul unei proceduri statistice. Datorită acestui profil, vei primi comunicarea de marketing cu un conținut relevant pentru tine, cum ar fi de ex. oferte personalizate din partea Ana Wellness. Ești, de asemenea, de acord ca profilul tau să fie transmis de Ana Wellness către parteneri contractuali în scopurile menționate mai sus și că aceste companii pot să te contacteze cu informații relevante pentru tine. Atunci când sunt disponibile, unele date furnizate de tine sau generate în urma utilizării de către tine a produselor sau serviciilor oferite de Ana Wellness, pot fi incluse în dezvoltarea profilului.
(3) Te putem ține la curent cu ofertele noastre. Dacă ai acceptat acest lucru, poți renunța de a mai primi orice ofertă de la noi în orice moment printr-un simplu proces de dezabonare.

Înscrie-te