Ana SPA Menu
Pentru ce este utilizata kinetoterapia si care sunt avantajele acesteia? / Ana Wellness & SPA Crowne Plaza Bucharest

Pentru ce este utilizata kinetoterapia si care sunt avantajele acesteia?

Share

Pe taramul Ana Wellness&SPA vei descoperi o oaza de liniste si relaxare profunda, insa vei reusi sa iti rezolvi toate problemele. Am creat servicii destinate fiecarei nevoi, realizate de adevarati profesionisti, pentru ca tu sa obti un echilibru intre psihic si fizic. Kinetoterapia este definita ca fiind terapia prin miscrare care pastreaza calitatea vietii si a starii de sanatate, fiind destinata si recuperarii capacitatiilor functionale ale pacientului. Cea mai frecventa problema in randul adultiilor este durerea musculara, aparuta din cauza jobului sau a stilului de viata in general. In acest sens am creat special servicii de masaj care au ca scop ameliorarea durerilor musculare, contracturile sau durerile cronice din toate zonele corpului. De asemenea, kinetoterapeutul nostru ofera programe specifice oricarei persoane, realizate in urma unei evaluari complexe si a unor obiective clare. Citeste in continuare acest articol pentru a afla efectele benefice ale kinetoterapiei aspura corpului.

Recuperarea capacitatilor functionale a pacientului

Cel mai des kinetoterapia se efectueaza in scopul recuperarii medicale. Scopul principal este restabilirea functiilor si capacitatilor corpului care au fost afectate in urma unor traumatisme sau afectiuni. Fie ca este vorba de o recuperare post-operatorie, post-traumatica, in urma unor boli sau afectiuni, programul de kinetoterapie porneste de la o evaluare completa si complexa. Fiecare pacient este tratat individual in functie de varsta, constitutie, afectiunea pe care o are, tipul de activitate pe care o desfasoara, stadiul de evolutie a bolii si existenta altor afectiuni. In urma evaluarii se realizeaza un program special care sa indeplineasca obiectivele propuse.

Beneficiile kinetoterapiei sunt multiple:

-corectarea posturii corporale si a aliniamentului corpului

-redobandirea fortei musculare si mentinerea tonusului muscular

-redobandirea sau cresterea mobilitatii articulare

-redobandirea coordonarii la nivel neuromotor si a echilibrulului

-redobandirea elasticitatii la nivel muscular

-recuperarea cardio-respiratorie

-imbunatatirea si mentinerea capacitatii de efort

-cresterea confortului fizic si psihic

-promovarea relaxarii- terapia antalgica (impotriva durerii)

Ameliorarea durerii

Asa cum am mentionat in introducere, cea mai comua problema aparuta in randul adultilor este durerea, in diferite zone ale corpului. Acest lucru se observa pentru persoanele care lucreaza la birou, care petrec mult timp in picioare sau sunt nevoiti sa ridice constant greutati. De asemenea, sportivii sunt cei care se cofrunta cu contracturi musculare si de aceea este nevoie de kinetoterapie constanta pentru a restabili starea de bine. Masajul este o tehnica prin care se pot ameliora durerile foarte eficient. La Ana Wellness&SPA vei descoperi 5 tipuri de masaj destinate diverselor zone ale corpului. Deep tisue asa cum sugereaza si numele, este o forma de terapie ce reuseste sa ajunga la straturile profunde musculare pentru a calma durerea si contracturile puternice. Masajul implica aplicarea unei presiuni ferme combinate cu loviturile ușoare pentru a ajunge in profunzime. Cu timpul, tratează durerile din zona cervicala, lombara si regiunea inferioara a picioarelor.

Masajul pentru durerile de spate este ideal pentru persoanele cu un stil de viata agitat. Tratamentul presupune tehnici de masaj la nivel muscular (presiune sustinuta, framantare) si miscari de intindere specifice traditiei thailandeze. Rezultatul este eliberarea presiunii de la nivelil articulatiilor din spate si picioare, pentru a genera astfel o stare completa de bine, relaxata. Masajul cervical este principalul tip de masaj recomandat pentru ameliorarea simptomelor spondilozei. Exceptand aceasta afectiune, acest tip de masaj este utilizat în numeroase cazuri, incepand de la oboseala si pana la durerea temporara a zonei gatului, umerilor, bratelor si a zonei superioare a spatelui.

Masajul HEAD&NECK este destinat pentru eliberarea de emotii negative si detensionarea pozitiilor rigide insusite in viata de birou. Amelioreaza cefaleea, durerile de ochi, tensiunile acumulate la nivelul coloanei cervicale, durerile musculare, insomnia si tulburarile de circulatie. In acelasi timp, masajul induce o stare de relaxare, calm si acceptare. Masajul intuitiv este un masaj cu tenta holistica, terapeutul combinand liber diverse tehnici de masaj terapeutice (energice, relaxante, profunde, tonifiante) pentru a facilita eliberarea blocajelor energetice. Intuitia terapeutului, impreuna cu starea ta din acel moment facilititeaza localizarea blocajelor. Te vei bucura de o forma de terapie adaptata nevoilor tale unice!

Newsletter

Noi, cei de la Ana Wellness, ne angajăm să îți respectăm intimitatea şi am fi încântaţi dacă ai fi de acord să rămâi în contact cu noi. Am actualizat politica noastră de confidențialitate și procedurile conexe pentru a respecta noile reglementări privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR). Acceptul tău pentru a continua să ținem legătura cu tine presupune automat ca:
(1) Ești de acord ca Ana Wellness să proceseze și utilizeze datele tale personale furnizate (de exemplu, nume / prenume, adresă de email) pentru comunicarea informațiilor despre serviciile Ana Wellness, precum și pentru sondaje de opinie cu privire la evaluarea calității serviciilor. De asemenea, Ana Wellness poate transmite aceste date către anumiți parteneri contractuali.
(2) Ești de acord ca datele tale personale să fie folosite pentru a crea un profil individual al clientului prin intermediul unei proceduri statistice. Datorită acestui profil, vei primi comunicarea de marketing cu un conținut relevant pentru tine, cum ar fi de ex. oferte personalizate din partea Ana Wellness. Ești, de asemenea, de acord ca profilul tau să fie transmis de Ana Wellness către parteneri contractuali în scopurile menționate mai sus și că aceste companii pot să te contacteze cu informații relevante pentru tine. Atunci când sunt disponibile, unele date furnizate de tine sau generate în urma utilizării de către tine a produselor sau serviciilor oferite de Ana Wellness, pot fi incluse în dezvoltarea profilului.
(3) Te putem ține la curent cu ofertele noastre. Dacă ai acceptat acest lucru, poți renunța de a mai primi orice ofertă de la noi în orice moment printr-un simplu proces de dezabonare.

Înscrie-te