Ana SPA Menu
Importanța mișcării pentru o viață sănătoasă / Ana Wellness & SPA Crowne Plaza Bucharest

Importanța mișcării pentru o viață sănătoasă

Share

Sa admitem, tuturor ni se intampla sa avem perioade in care efectiv nu ne dorim sa facem sport, nu ne dorim sa mergem la sala si poate nu ne dorim ca macar sa ne urnim funduletul din fata laptopului sau a televizorului. Eu cel putin ma simt atat de bine in casa si uneori mi-e destul de greu sa ma mobilizez intr-o zi de weekend pentru a face sala.

Asa ca ce este de facut pentru zilele in care chiar nu ai chef sau timp sa mergi pana la sala? Sau poate ca voi ferici anumite persoane care nu au dat chiar tot ce puteau la sala si simt un oarecare regret pentru care ar vrea sa compenseze cu alte activitati. Pai, incearca sa profiti de ceea ce ai prin casa si sa incropesti un set de exercitii "homemade" daca e sa le spun asa care iti vor asigura arderea unui numar relativ satisfacator de calorii.

Ce activitati poti face acasa pentru a arde niste calorii?

Totusi, nu sustin sa inlocuiesti sala sau programele de antrenament cu treburile din casa sau de pe langa aceasta. Sunt de parere ca merita sa fie adaugate unui program de antrenament sustinut si bine gandit intreprins in sala de fitness sau cel putin la clasele de aerobic.

Gradinaritul

Arde 300 de calorii

Daca esti printre norocoasele care au o casa cu gradina atunci vei fi si una dintre norocoasele care vor arde calorii fara sa trebuiasca sa faca sport. Nu iti mai pune copilul sau sotul sa iti aranjeze curtea si sa iti taie buruienile intrucat o ora de cosit si gradinarit vor arde pana la 300 de calorii.

Fii multitasking si fa abdomene in timp ce te uiti la televizor

Arzi aproximativ 30 de calorii

Acum chiar ca nu mai ai cum sa enunti scuza cu lipsa timpului pentru ca stiu ca la TV te mai uiti din cand in cand. Stiu ca este greu sa te mobilizezi acasa, dar poate fi si destul de fun sa mai executi cateva exercitii cat timp si asa te plictisesti probabil in fata unui program TV care lasa de dorit. In 7 minute de executat abdomene vei arde 30 de calorii, deci intr-o pauza publicitara poti arde destul de putine calorii, insa tot sunt mai multe decat cele 8 pe care le-ai arde stand intinsa pe canapea. Adaugandu-le la alte activitati arzatoare de calorii vei atinge niste cifre mai satisfacatoare.

Spala-ti masina

Arzi 140 de calorii

Acum ca a venit caldura ia in brate un furtun si pune-te pe lustruit masina si arzi 140 de calorii in numai o jumatate de ora.

Incorporeaza activitati in vacante si calatorii de business

Arzi 160-412 calorii

Te poti plimba pe plaja in fiecare dimineata sau seara in momentul in care esti in vacanta. Mersul alert poate arde in jur de 370 de calorii. Poti la fel de bine sa inchiriezi bicicleta si sa vizitezi locuri frumoase pe unde alegi sa iti faci vacanta practicand ciclism, cel care in 60 de minute va arde 412 calorii. Daca te duci intr-o destinatie care o permite, incearca noi sporturi care ard calorii precum caiacul (30 de minute, 160 de calorii). Renunta la taxi si fa o plimbare lenta pana la hotel. Alege activitati antrenante care sa te mentina activa precum minigolful sau bowlingul decat sa stai in camera sau la o terasa sa bei o cafea pe care o poti bea si la tine in oras.

Foloseste regula de 5 si 10 pentru scarile rulante si lifturi

Arzi 17 calorii

Daca ai de urcat pana la 5 etaje, alege sa o faci pe jos, iar daca ai de coborat 10 etaje fa-o pe jos. Daca iti ia 2 minute sa urci 5 etaje, atunci vei arde 17 calorii, iar daca petreci acelasi timp intr-un lift, vei arde numai 3 calorii.

Mai misca-te pe la birou

Arzi 100 calorii

La fiecare ora pe care o petreci la birou, acorda-ti 4 minute pentru a te mai plimba – ia o pauza de mers la toaleta, viziteaza-ti un coleg de la un birou indepartat, du-te pana la magazin sa iti cumperi o apa. O plimbare de 4 minute va arde cam 12 calorii, ceea ce va insemna aproape 100 de calorii daca te vei misca in fiecare ora.

Newsletter

Noi, cei de la Ana Wellness, ne angajăm să îți respectăm intimitatea şi am fi încântaţi dacă ai fi de acord să rămâi în contact cu noi. Am actualizat politica noastră de confidențialitate și procedurile conexe pentru a respecta noile reglementări privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR). Acceptul tău pentru a continua să ținem legătura cu tine presupune automat ca:
(1) Ești de acord ca Ana Wellness să proceseze și utilizeze datele tale personale furnizate (de exemplu, nume / prenume, adresă de email) pentru comunicarea informațiilor despre serviciile Ana Wellness, precum și pentru sondaje de opinie cu privire la evaluarea calității serviciilor. De asemenea, Ana Wellness poate transmite aceste date către anumiți parteneri contractuali.
(2) Ești de acord ca datele tale personale să fie folosite pentru a crea un profil individual al clientului prin intermediul unei proceduri statistice. Datorită acestui profil, vei primi comunicarea de marketing cu un conținut relevant pentru tine, cum ar fi de ex. oferte personalizate din partea Ana Wellness. Ești, de asemenea, de acord ca profilul tau să fie transmis de Ana Wellness către parteneri contractuali în scopurile menționate mai sus și că aceste companii pot să te contacteze cu informații relevante pentru tine. Atunci când sunt disponibile, unele date furnizate de tine sau generate în urma utilizării de către tine a produselor sau serviciilor oferite de Ana Wellness, pot fi incluse în dezvoltarea profilului.
(3) Te putem ține la curent cu ofertele noastre. Dacă ai acceptat acest lucru, poți renunța de a mai primi orice ofertă de la noi în orice moment printr-un simplu proces de dezabonare.

Înscrie-te