Ana Wellness Menu
Jogging: alergat in aer liber sau pe banda? / Ana Wellness & SPA Crowne Plaza Bucharest

Refresh.
Relax.
Revive.

Prin rafinament și atenție extremă la acele mici detalii esențiale pentru echilibrul tău interior și exterior, planul tău personal de wellness oferit de specialiștii noștri se transformă în realitate, cu efect revitalizant rapid și de lungă durată!

Broșura Ana Wellness & SPA

Jogging: alergat in aer liber sau pe banda?

Share

 

Joggingul este, cu siguranta, o metoda eficienta de antrenament si are numeroase beneficii. Cand vine vorba de alergat poti opta pentru jogging pe banda sau in aer liber, dar, bineinteles, exista cateva diferente. Oricare dintre antrenamente ai alege trebuie sa stii ca alergatul contribuie la mentinerea unui corp sanatos si previne numeroase boli.

De ce este bine sa faci jogging?

Joggingul este perfect pentru a mentine buna dispozitie si a reduce nivelul de stres, fitness-ul in general este preferat de oameni pentru ca acestia il considera o relaxare cu numeroase beneficii. La Ana Wellness & SPA iti punem la dispozitie o sala ultra moderna unde te poti relaxa si poti deveni un om mai bun, increzator in propriile forte. De asemenea, alergatul intareste sistemul imunitar, stimuleaza circulatia sangvina, sprijina arderea grasimilior si contribuie la functionarea optima a sistemului digestiv, cardiovascular si respirator. Astfel, indiferent de diferentele dintre alergatul pe banda sau in aer liber, acesta este un antrenament incredibil de important si recomandat de catre specialisti pentru o viata sanatoasa.

 

Alergatul in aer liber

Ceea ce face diferenta la alergatul in aer liber este faptul ca poti alege dintr-o multitudine de trasee unde sa iti desfasori antrenamentul. Indicat este sa diversifici zona pentru a face antrenamentul cat mai eficient. Factori precum vantul, terenul si temperatura fac alergatul mai dificil si te pot face sa arzi mai multe calorii. Suprafete neregulate sau traseele nepavate cresc gradul de dificultate si te vor ajuta sa iti testezi echilibrul si coordonarea. Vremea in schimb este un dezavantaj, fiindca te poate impiedica in realizarea antrenamentului, iar eficienta este oferita de un program bine stabilit si respectat cu exactitate. Este de retinut ca indiferent de locul unde alegi sa faci jogging, va trebui sa ai un echipament adecvat, pentru a prevenii accidentarile. Incaltamintea este decisiva in acest sens, pentru a evita problemele mari la nivelul articulatilor, ligamentelor si incheieturilor. Este bine sa investeti intr-o incaltaminte speciala care sa se potriveaca cu forma talpii dumneavoastra.

Alergatul pe banda

Alergatul pe banda este o forma de antrenament mai confortabila care iti asigura un mediu perfect cu o temperatura, umiditate si suprafata constante. Sala de fitness Ana Wellness & SPA este dotata cu ultima generatie de echipamente Technogym, iar banda de alergat iti ofera posibilitatea sa controlezi viteza si inclinarea pentru a face antrenamentul eficient si adaptat nevoilor tale. Pentru relaxare poti sa te conectezi la banda si sa te bucuri de muzica preferata. In plus, riscul de accidentare este minim iar suprafata este una neteda ceea ce iti va face antrenamentul incredibil de placut.